Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Türk Eğit-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Kuran: Bu dönemde hak ve adalet diye bir şey kalmadı”

Türk Eğit-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Kuran:  Bu dönemde hak ve adalet diye bir şey kalmadı”

Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran, Türkiye ve Balıkesir gündemiyle ilgili basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran, Türkiye ve Balıkesir gündemiyle ilgili basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkiye Kamu-Sen’in, 6 Aralık tarihinde Ankara’da 30 bin çalışanın katıldığı eylem gerçekleştirdiğini söyleyen Kuran, “Büyük bir miting gerçekleştirdik. Memur-Sen’in 2014 ve 2015 yılı için hükümetle yaptığı toplu sözleşmenin sonucunda bu eylemi yaptık. Memurların şu an % 12 eksi kayıpları var. Bu sözleşmede enflasyon farkı dahi yok. Bizler zaman zaman hükümete ek zam talebinde bulunduk. Ancak hükümet üç maymunu oynadı. Biz de sesimizi gür bir şekilde duyurmak için 6 Aralık’ta büyük bir eylem düzenledik. İnşallah bir şeyler değişir. Bu sözleşme memurun aleyhindedir. Bizler de bunu bir kez daha tespit edip kamuoyu ile paylaştık” dedi.
Gündemin bir diğer konusu olarak 17-25 Aralık yolsuzluk haftası ilan edildiğini ve bunun öne çıktığını kaydeden Başkan Kuran, “Siyasi partiler, çeşitli sivil toplum örgütleri yolsuzluk olayını gündemde tutmaya çalışıyor ve milletimiz de artık bu yolsuzluklardan bıkmış durumda. Eğer bu yolsuzlukların önü engellenirse, memura zam yapılmaması gibi ya da enflasyon farkı verilmemesi gibi bir şey söz konusu olmayacaktır. Bizler artık yıllarca şimdiki hükümet ve geçmiş hükümetler zamanında da yapılan yolsuzluklardan bıktık. Memura 1 lira zam yapmaya gelince bin bir laf ortaya çıkıyor, ama yolsuzluklar almış başını gidiyor. Yolsuzluk, hırsızlık varsa bunları engellemek devletin görevidir. Adam gibi usulsüzlükleri engelleyemezsen, memura da nasıl zam yapacağım diye düşünürsün. O zaman da çalışan huzursuz olur.” diye konuştu.
Yine gündemde olan ve hala da devam eden ve işin sırrının çözülemediği dört bakanın olduğunu söyleyen Kuran, “Ayakkabı kutularına dolarlar, eurolar, milyarlar ortada dolaşıyor, demek ki bakanların oğulları çok zekiymiş. Bizim çocuklar demek ki bir şeyleri iyi yapamamış, bizim çocuklarda hata var o zaman. Ya da valilikteki, belediyedeki özel kalem müdürlüklerine kendi çocuğunu KPSS 3-5 bin liralık işe sokuyorlar. Yılmaz Kuran’ın çocuğu, garibanın çocuğu sürünsün. Park ve bahçelerde ot yolsun. Bu böyle olmaz, siz insanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Bu dönemde hak ve adalet diye bir şey kalmadı. Bu saatten sonra devlet memuruna kuruş düşmez artık. Dua edelim ve maaşlarımıza sahip çıkalım ki onları da çaldırmayalım” dedi.
Balıkesir gündemiyle de ilgili açıklamalarda bulunan Kuran, “Büyükşehir Belediyesi suya önce % 50 zammı yaptı. % 50 ne demek? Memura gelince yüzde 3 bile çok deniyor. Bu yıl memurun aldığı zam 125 lira. % 3+3 verdi hükümet. Ama malum sendika kabul etmedi. 125’e razıyız biz dedi. Ama belediye suya % 50 zam yapıyor. Herkes kıt kanaat geçiniyor. Siz % 50 zam yaparken vicdanınız neredeydi? Tepkiyi görünce % 30’a çekildi. Ama bir şey halledilmedi ki, % 30 zammı da unutmadık. Otobüslere de zam yaptılar. Bunlar bir kenara, herkese eşit davranacağız, hiç kimse ile problemimiz yok dediler. Ama maalesef şu an belediyelerde çalışan Türk Yerel Hizmet Sen üyelerine karşı baskı var sendikal güvence olduğu halde. Bunlar ayıp şeyler. Size yapıldığı zaman tepki gösteriyorsunuz da, başkasına yapmaya neden devam ediyorsunuz o zaman? Devletin memuruyla niye uğraşıyorsunuz ki? İşini yapıyor mu sen ona bak? İşini adam gibi yapıyor mu yapmıyor mu? Birileri yan gelip yatıyor, acısını biz çekiyoruz. Eğer gerçekten adil olunacaksa yapılan yanlı uygulamalardan vazgeçilmeli. Çünkü onlar işlerini ve görevlerini yapıyorlar. Birileri yanlış yaptıysa gidin ondan hesap sorun biz de yanınızda olalım. Ama gariban ile uğraşmayın bıktık artık. Türkiye’nin her tarafında bu usulsüzlüklerden yolsuzluklardan, Kamu-Sen üyelerine karşı yapılan baskılardan bıktık. Yani biz üyelerimize sahip çıkmayalım mı? Balıkesir’in lehine bir şey yapılınca biz de destekleriz, yardımcı oluruz. Ama yanlış varsa her zaman da karşı çıkarız. Bir kez daha uyarmak bizim görevimiz” dedi.



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli